Informatieavond Lipoedeem Apeldoorn

Na het succes van onze bijeenkomst in Tilburg, organiseren wij op woensdag 18 september een informatieve avond over lipoedeem in Apeldoorn. Deze avond is zowel voor patiënten als zorgprofessionals, waaronder huisartsen, huidtherapeuten, bandagisten en fysiotherapeuten erg nuttig. Ons sprekerspanel bestaat uit drie ervaren artsen gespecialiseerd in lipoedeem en een ervaringsdeskundige.

Programma

  • Ontvangst
  • Presentatie door dr. Visser over Lipoedeem en de behandeling mogelijkheden
  • Presentatie door drs. Versteeg over de psychologie van Lipoedeem
  • Interview met drs. Boonen en ervaringsdeskundige Joyce Spencer
  • Presentatie door diëtiste Bernadette Deenen
  • Mogelijkheid om vragen te stellen

Sprekers

Dr. M. Visser

Michel Visser studeerde Geneeskunde in Leiden, waar hij in 1988 cum laude afstudeerde. Sinds 2020 is dr. Visser actief als chirurg voor patiënten met lipoedeem bij Polikliniek de Blaak. Hij heeft zich hier bekwaamd in de binnen de kliniek ontwikkelde liposuctiebehandeling en heeft zelf bijgedragen in de verbetering van deze methode. Tijdens de infoavond zal hij uitleggen hoe de liposuctie behandeling wordt uitgevoerd, wat de voor- en nadelen zijn en welk resultaat de patiënt kan verwachten na de ingreep.

 

dokter robert boonen

Drs. R. Boonen

Drs R.S.M. Boonen studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Leiden. Hij heeft als student diverse stages gelopen bij buitenlandse universiteiten, waaronder Yale University in Amerika. In 2007 heeft hij onderzoek gedaan aan het Erasmus MC naar lipoedeem waarbij hij bewezen heeft dat lymfevaten niet beschadigd worden als lipoedeem onder plaatselijke tumescente anesthesie wordt behandeld. Dit is weergegeven in een wetenschappelijke publicatie in het blad Phlebology in 2019: Does tumescent liposuction damage the lymph vessels in lipedema patients? De afgelopen tientallen jaren heeft dokter Boonen bij zowel bij Nederlandse als buitenlandse patiënten met lipoedeem hiermee meer dan 5.000 liposuctiebehandelingen uitgevoerd.

drs versteegDrs. A. Versteeg

Drs. Andreas Versteeg behaalde zijn geneeskundediploma aan de Katholieke Universiteit Leuven. Na ervaring op te hebben gedaan binnen de chirurgie, zowel op de Filipijnen als in diverse Nederlandse ziekenhuizen, heeft hij zich bij Polikliniek de Blaak gespecialiseerd in de behandeling van lipoedeem.

 

 

Joyce Spencer

Als jonge tiener kreeg Joyce de diagnose lipoedeem. In de jaren daarna had ze te maken met rusteloze benen, steken, krampen en pijn in haar knieën. Ze kon niet lang staan en zelfs opstaan uit een stoel of bank werd een uitdaging. Ondanks dat Joyce op eigen kracht 30 kilo wist af te vallen, bleef het vet in haar benen aanwezig. Na een aantal intakes besloot Joyce toch om zich te laten behandelen met meerdere liposucties bij Polikliniek de Blaak. Tijdens de informatieavond deelt ze haar ervaringen en is er gelegenheid om haar vragen te stellen.

 

bernadette dietist lipoedeem

Bernadette Deenen

Een gezonde leefstijl kan de klachten bij lipoedeem verminderen. Diëtiste Bernadette Deenen, lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten, Arts en Leefstijl, Chronisch Zorgnet en het Kenniscentrum Lipoedeem Nederland, zal tijdens de informatieavond haar kennis over lipoedeem delen. Ze zal hierbij dieper ingaan op verschillende diëten en andere vormen van een gezonde leefstijl voor patiënten met lipoedeem.

Algemene informatie

Datum: 18 september 2024
Tijd: start om 19:00 uur
Kosten: gratis

Locatie:
Van der Valk Hotel Apeldoorn

Landgoedlaan 26

7325 AW Apeldoorn

Aanmelden

Aanmelden voor de informatieavond kan via onderstaande formulier. Let op! Er kunnen maximaal 50 deelnemers meedoen aan de informatieavond. Schrijf je daarom op tijd in.

Je gegevens

Vertel ons hoe we contact met je kunnen opnemen.