Dubbele onderkin verminderen?

dubbele onderkin behandelenBij het bekijken van je vakantiefoto’s kan het confronterend zijn: een dubbele onderkin die je niet meer kunt ontkennen. Misschien stoort het je al langer als je in de spiegel kijkt. Je lijkt ouder en zwaarder dan je werkelijk bent. Maar hoe ontstaat een dubbele onderkin en wat kun je eraan doen? We vertellen het je graag in dit bericht.

Waarom krijg ik een dubbele onderkin?

Een dubbele onderkin kan je er zwaarder uit laten zien en je nek minder zichtbaar maken. De werkelijke oorzaken zijn echter anders:

  • Veroudering
  • Erfelijkheid
  • Wisselingen in gewicht

Door een gezonde levensstijl te hanteren, kun je het ontstaan van een dubbele onderkin uitstellen, maar als je er aanleg voor hebt, is het uiteindelijk onvermijdelijk.

Behandelingen met en zonder operatie

Bij Polikliniek de Blaak kun je kiezen uit verschillende behandelingen om de dubbele onderkin te verminderen. Tijdens een consult bespreekt de arts alle mogelijkheden en adviseert welke behandeling het best bij jouw wensen past.

Dubbele onderkin verminderen met injectables

Een beproefde methode om het vet in de onderkin te verminderen, is het injecteren van een vetoplossende vloeistof zoals Belkira of een andere vloeistof met deoxycholinezuur. Dit zuur komt van nature in het lichaam voor en zorgt ervoor dat de vetcellen in de onderkin niet meer functioneren. De beschadigde vetcellen kunnen geen nieuw vet meer opnemen, waardoor het volume van de onderkin afneemt. In tegenstelling tot andere injectables is het resultaat langdurig; een touch-up behandeling is pas na 4 tot 6 jaar nodig. Deze behandeling is volledig veilig en effectief.

Dubbele onderkin behandelen met liposuctie

Het vet dat we tijdens liposuctie uit de onderkin verwijderen, komt niet meer terug. Een bijkomend voordeel is dat de huid zich weer strak trekt tegen de hals en nek. Vaak behandelen we tegelijkertijd eventuele vetophopingen en huidverzakkingen zoals hamsterwangen of een verminderde kaaklijn. De insneden voor de liposuctie zijn zo klein dat er geen zichtbare littekens achterblijven.

Lipolaserbehandeling

Soms kan onze arts ook een lipolaserbehandeling adviseren, meestal in combinatie met liposuctie. Dit zorgt voor een duidelijkere kaak- en halslijn en een verbeterde overgang naar je hals.

arts behandeling onderkinWe helpen je graag

Als je je stoort aan jouw dubbele onderkin, kun je daar zeker iets aan doen. Ons team van gespecialiseerde artsen helpt je graag bij het verbeteren van de contouren van je gezicht, nek en hals. Maak een afspraak voor een consult bij een van onze vestigingen in Tilburg, Rijswijk of Rotterdam en ontvang een advies op maat.