Spataderen Laseren
- Geen wachtlijst
- Gelijk een consult met de juiste arts
- Meer dan 25 jaar ervaring
HET LASEREN VAN SPATADEREN
Spataderen laseren, ook wel endoveneuze lasertherapie (EVLT) of laserbehandeling (EVLB) genoemd, is een belangrijke vooruitgang op het gebied van spataderbehandelingen en wordt beschouwd als een perfect alternatief voor het traditionele strippen. Het is met spataderen laseren namelijk mogelijk om de ader te behandelen zonder de lies te openen (of om de ader uit het been te trekken). De laserbehandeling wordt in 1 dag voltooid, waardoor een ziekenhuisopname niet nodig is. We laseren uw spataderen onder plaatselijke verdoving.
LASERBEHANDELING SPATADEREN
Met behulp van een echografie tekenen we de te verwijderen ader op het been. Via een naaldpunctie en soms via een kleine incisie (meestal ter hoogte van de knie) brengt de arts een glasvezeldraad in het bloedvat aan. Met behulp van laserenergie schroeit hij het bloedvat dicht. Dit heeft geen gevolgen voor de doorbloeding in de benen. Integendeel, nu de zieke ader uitgesloten is, zal het terugstromende bloed opnieuw de oorspronkelijke weg via het diep gelegen aderstelsel nemen, richting het hart. Het lichaam breekt de restanten van het dichtgemaakte bloedvat af en ruimt het op.
Een nagenoeg pijnloze en korte ingreep
Alleen al het feit dat een algehele narcose overbodig is (plaatselijke verdoving voldoet), betekent een mindere belasting voor u. Spataderen laseren is vrijwel pijnloos. Alleen het aanbrengen van de lokale verdoving, die tevens dient als bescherming voor het omringende weefsel, ervaart men soms als licht pijnlijk. De ingreep duurt ongeveer 30 tot 60 minuten, dus u kunt na de ingreep dezelfde dag naar huis. Zorg wel voor een begeleider, want onmiddellijk na de behandeling voelen sommige mensen tintelingen in het behandelde been, wat geleidelijk wegtrekt.
Vernieuwde EVLT methode biedt grote voordelen
De EVLT methode van VenaCure biedt uiteraard dezelfde voordelen die de traditionele spatader laserbehandeling biedt, zoals de veiligheid, geen littekens, snel herstel, plaatselijke verdoving en een hoog percentage van succesvolle behandelingen. De extra voordelen van de EVLT zijn:
- het nagenoeg uitblijven van napijn;
- een blijvend resultaat: gelaserde spataderen komen niet meer terug.
Na de behandeling
Meteen na het laseren van uw spatader krijgt u een elastische kous aan voor een goed herstel. U dient zoveel mogelijk te lopen met de kous aan, maar vermijd langdurig staan. Staand werk mag wel als u uw kous draagt. U mag een week na de behandeling weer sporten.
We raden aan op tijd pijnstillers te nemen, mocht dit nodig blijken. Dit is echter niet direct verplicht. Na een paar weken is het resultaat zichtbaar. Dan kunnen we ook beslissen of aanvullende behandelingen, zoals het verwijderen van resterende adertjes, gewenst zijn. Een groot bijkomend voordeel van spataderen laseren is dat er meestal geen littekens ontstaan.
Ervaring na spataderen laseren
Ik ben inmiddels aan beide benen geholpen en ik heb niet eerder zo’n probleemloze ingreep ondergaan. Alleen het verdovingsprikje is even vervelend maar daarna voel je niets meer. Ook van napijn heb ik geen enkele last gehad en er is geen spatader of litteken meer te zien. Lees meer.
De heer H. Petit – 2014
Bekijk hier een filmpje met uitleg over de EVLT methode:
Bekijk hier een filmpje over een laserbehandeling bij spataderen:
Complicaties bij spataderen laseren
Complicaties zien we dankzij de verfijnde lasertechniek zeer uitzonderlijk. Algemene verwikkelingen die na elke operatie kunnen optreden, zijn bloedingen, infecties, tijdelijke gevoelloosheid, een slechte wondgenezing en een allergische reactie. Er is echter slechts een geringe kans op complicaties, omdat er na het laseren van een spatader sprake is van een klein wondoppervlak.
STEL UW VRAAG OF MAAK EEN AFSPRAAK
Heeft u nog vragen over uw spataderen of onze endoveneuze lasertherapie? Bekijk dan of we uw vraag dan bij onze veelgestelde vragen beantwoorden. Is dit niet het geval? Neem dan vooral contact met ons op.
Wilt u graag een afspraak maken voor een spatader laserbehandeling? Bij de volgende vestigingen van Polikliniek de Blaak kunt u terecht voor de endoveneuze laserbehandeling van spataders:
- Rijswijk
- Rotterdam
- Tilburg
We bellen u binnen 2 werkdagen terug. Bij geen gehoor ontvangt u een email.
Veelgestelde vragen over spataderen laseren
Zitten er risico’s aan spataderen laseren?
Een zeer zeldzaam risico aan het laseren van spataderen (minder dan 1% kans) is verbranding van de huid en een trombosebeen.
Wordt een laserbehandeling voor spataderen vergoed?
Als u een verwijsbrief van uw huisarts heeft ontvangen, wordt het consult voorafgaand aan de spataderbehandeling altijd vergoed. De kosten vallen onder het eigen risico. Als er een indicatie is voor endoveneuze lasertherapie, wordt deze altijd vergoed door de zorgverzekeraar. Als u geen verwijsbrief heeft tijdens het consult, zijn de consultkosten voor u. Lees meer over onze kosten en verzekering.
Kom ik in aanmerking voor endoveneuze lasertherapie?
De arts bepaalt op basis van een echo-onderzoek of u in aanmerking komt voor endoveneuze lasertherapie.
Wat kost spataderen laseren?
De prijs voor spataderen laseren per behandeling (één been per behandeling) bedraagt € 1.435,-. Bekijk alle kosten voor spataderen behandelen.